top of page
  • Фото автораЛюдмила Гриценко

Декада, присвячена творчості Т.Г.Шевченка "Ми - нащадки Кобзаря"

Оновлено: 23 бер. 2023 р.


Щороку 9 березня українці по всьому світу святкують День народження Тараса Григоровича Шевченка – великого Кобзаря, видатного українського поета та художника. У свідомості кожного громадянина нашої держави Т.Г. Шевченко займає місце національного героя. Завдяки своєму життю та творчості великий митець надихав патріотів України до боротьби за правду, свободу та майбутнє нашої неньки України.

Саме цього дня для учнів 4-А класу проведено бібліотечні читання "Ми тебе не забули, Тарасе!" (Вчитель Тетяна Катаєва, бібліотекар Надія Артеменко)

Тематичний день у 1-Б класі з нагоди дня народження Тараса Шевченка

Учні 3- А класу читали пророчі вірші Великого Кобзаря і демонстрували свої творчі роботи до його творів (вчитель Світлана Коваль)

Година спілкування у 3-А класі до вшанування пам'яті Тараса Шевченка (вчитель Світлана Коваль)

Учні 3-Б класу відвідали виставку шкільної бібліотеки «Ми тебе не забули, Тарасе». Надія Миколаївна, шкільний бібліотекар, коротко ознайомила учнів з красою, неповторністю Шевченківського слова, значенням Т.Шевченка для українського народу, показала як шанують його пам’ять. Учні глибше пізнали життєвий шлях письменника, розвинули читацькі інтереси, пам’ять. Діти, мали змогу розглянути відомі дитячі збірки Кобзаря та прочитати найвідоміші вірші поета. Для узагальнення та систематизації знань учнів, класним керівником була проведена бесіда на тему «Тарас Шевченко» та підготовка до створення аплікації на патріотичну тематику «Борітеся - поборете! Вам Бог помагає!» (Вчитель Ірина Бабич)

Година спілкування у 3-Б кл. «Тарас Шевченко - гордість українського народу», на якій учні узагальнили та систематизували знання з біографії поета, створили асоціативну павутинку «Тарас Шевченко», дві команди позмагалися у вікторині «Що я знаю про Кобзаря?», де перемогла дружба, прочитали та розповіли напам’ять одну з відомих цитат великого письменника та створили аплікацію на патріотичну тематику «Борітеся - поборете! Вам Бог помагає!», і отримали подяки за участь у шкільній виставці творчих робіт.

На уроці української мови учні 2 класу списували вірші Тараса Шевченка (вчитель Віра Легецька)

Тарас Шевченко-великий син України!💙💛209 роковини від дня народження Кобзаря🎉🎉🎉Тарасове слово житиме вічно,♥️надихатиме все нові покоління, з уст кожного набуватиме все нового забарвлення!

Виховна година у 5-А кл. "Сторінками Кобзаря" (вчитель Ольга Богачова)

Цей тиждень надав можливість нам знову зануритися у прекрасний, дивовижний, неповторний світ поезії Великого Кобзаря та відчути гордість за те, що українська земля – Батьківщина Тараса Шевченка.



15 переглядів0 коментарів
bottom of page